Nacionalni park TARA

Lepota u svakom pogledu

Tara je jedna od naših najpoznatijih i najpopularnijih planina, mesto koje prosto pleni svojom lepotom i netaknutom prirodom. Poseta Tari jedno je od stvari koje morate da stavite u vaš kalendar barem jednom u životu. Ova planina ima da zaista mnogo toga lepog ponudi svojim gostima. Od nestvarnih vidikovaca sve do neukroćene i bujne prirode,Tara ima sve što vam treba za savršen planinski odmor.

Doživite pravu planinsku avanturu

Da li ste avanturističkog duha? Ukoliko je odgovor da, a vi u isto vreme volite i prirodu, onda je Tara savršena destinacija za vas. Ova planina još uvek veoma uspešno odoleva urbanizaciji, tako da je na Tari priroda izuzetno bujna i u svom punom sjaju. Na Tari se nalazi nekoliko dobro obeleženih staza za sve planinare i šetače koje će vas sprovesti sve do najviših vrhova planine i kroz šume retkih biljaka. Budite spremni da ovde udišete vazduh punim plućima jer je na ovoj planini vazduh neverovatno lekovit, čist i svež. Vaš ceo organizam biće sasvim preporođen nakon boravka na ovoj planini. Naša preporuka je da obavezno posetite:

Uživajte u pogledu sa vidikovaca

Tara je nadaleko poznata po svojim mnogobrojnim vidikovcima koji se nalaze na raznim vrhovima ove planine. Neki od njih su veoma popularni, tako da je do njih lako doći, dok su drugi jednako lepi i veličanstveni, ali teže dostupni. Ipak, jedno je sigurno, nijedan odlazak na Taru ne može da prođe bez posete barem jednom vidikovcu. Izdvojili smo za vas one najpopularnije, čiji su putevi prohodni i jasno obeleženi:

Gde odsesti na Tari

Ukoliko se pitate gde je najbolje da odsednete na ovoj planini, na pravom ste mestu jer Tara ima da vam ponudi neke od najboljih smeštajnih jedinica koje se nalaze na predivnim, planinskim lokacijama. Kako bi vaš odmor na Tari bio zaista u potpunosti iskorišćen za to vam je potrebno da pronađete kvalitetan i proveren smeštaj koji će vam pružiti odmor nakon dana provedenog u prirodi planine. Smeštaj Tara je tu da vam upravo to i pruži. Na vama je samo da izaberete smeštaj koji će vam najbolje odgovarati.

Scroll to Top